۱۱ دی ۱۳۸۷، ۱۷:۱۱

معاون میراث فرهنگی کشور:

بازاریابی داخلی و خارجی در بخش صنایع دستی ایران ضعیف است

بازاریابی داخلی و خارجی در بخش صنایع دستی ایران ضعیف است

شیراز - خبرگزاری مهر: حسین هاتفی فارمد ضمن اظهار تاسف از وضعیت بازاریابی در حوزه صنایع دستی گفت: در حال حاضر نه تنها در حوزه بازارهای خارجی بلکه در داخل کشور نیز بازاریابی مناسبی برای صنایع دستی ایران صورت نمی گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی کشور بعد از ظهر امروز در نشستی خبری افزود: امروزه ما باید صنایع دستی خود را به صورت کاربردی عرضه کنیم و شرایط را به گونه ای بسنجیم که تولیدات پاسخگوی سلائق مشتریان باشند.

وی در در خصوص ورود بی رویه صنایع دستی چینی بیان کرد: چین صنایع دستی ندارد بلکه تمامی این لوازم که وارد کشور می شود به وسیله دستگاه و ماشین ساخته شده اما آنها بازاریابی قوی و تولید انبوه دارند که همین عامل باعث شده که تولیدات آنها با قیمتهای پایین و طبق سلائق مشتریان عرضه شود و امروز ما شاهدیم که تسبیح ما نیز ساخت کشور چین بوده و این موضوع فقط به خاطر درک آنها از بازار و شناخت سلائق و نیاز مشتریان است.

معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی کشور اظهار داشت: در عین حال باید گفت که صنایع دستی کشور ما نیز گران نیست و از آنجایی که این محصولات هنرمندانه ساخته می شود و هنرمندان برای تولید آنها زحمات زیادی کشیده اند، باید فرهنگ استفاده از این محصولات را در جامعه گسترش داد و واقعیت این است که محصولات هنری و صنایع دستی ایران نسبت به هنری که عرضه می شود قیمت چندان بالایی ندارد.

15رشته منسوخ شده صنایع دستی احیا می شود

فارمد در ادامه در خصوص وضعیت رشته های هنری صنایع دستی نیز بیان کرد: در حال حاضر 250 رشته هنری زنده صنایع دستی در کشور شناسایی شده است که فراگیرترین بخش اشتغال را نیز به خود اختصاص داده زیرا شغل دوم اکثر دامداران و کشاورزان تولید صنایع دستی بوده ضمن اینکه 15رشته منسوخ شده نیز در کشور وجود دارد که پنج رشته آن برای امسال و بقیه برای سال آتی احیا خواهند شد.

این مسئول میراث فرهنگی در خصوص چگونگی ثبت ملی صنایع دستی در کشور نیز عنوان کرد: در مرحله اول باید هنرهای صنایع دستی موجود را شناسنامه دار کرد و بعد پیگیر ثبت ملی آنها باشیم اما متاسفانه هیچیک از هنرهای دستی ما ثبت ملی نشده و متعاقب آن ثبت جهانی نیز در یونسکو نداریم که البته برای این امر ما 50 رشته را پرونده دار کردیم که تا پایان سال ثبت ملی می شوند و اگر بتوانیم هرساله 50 رشته را ثبت کنیم طی پنج سال آینده تمامی هنرهای سنتی ما ثبت ملی خواهند شد.

هاتفی همچنین با اشاره به ایجاد بانک اطلاعاتی هنرمندان نیز بیان کرد: در بحث حمایت از تولید، طرح شناسایی هنرمندان و کارگاه ها را در برنامه قرار داده ایم که تا از این طریق بتوانیم یک بانک اطلاعاتی قوی تهیه کنیم که تا به امروز 100هزار نفر هنرمند در این بخش ثبت نام کرده اند و برای 52 هزار و 300 نفر نیز اطلاعات پالایش شده تهیه کرده ایم تا آنها بتوانند از تسهیلات موجود استفاده کنند که البته پیش بینی کنیم حدود 900 هزار هنرمند در این بخش در سراسر کشور وجود داشته باشند.

معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی کشور گفت: یکی از مشکلات اساسی ما در بحث بازرگانی تولید بوده که بخش تولید، فروش و صادرات را شامل می شود و در این کار بسیاری از استانها به ویژه اصفهان، اردبیل و آذربایجان شرقی توانسته اند بدون استفاده از تسهیلات دولتی پیشرفت خوبی داشته باشند.

فارمد در خصوص استان فارس نیز بیان کرد: این استان در بخش صنایع دستی طی مدتهای گذشته در جا زده و در این خصوص با برنامه ریزی گسترده و انجام کارهای آموزشی جدید باید شرایط برای پیشرفت و احیای این بخش را فراهم کنیم.

کد خبر 810063

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha